2024-2025 TEV YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA BURSLARI

Türk Eğitim Vakfı, devlet üniversitelerinin tezli Yüksek Lisans ve Doktora programlarına kayıtlı her alandan çok başarılı öğrencilere Başarı Bursu vermektedir.

Adaylar, www.tev.org.tr üzerinden paylaşılan TEV Yüksek Lisans ve Doktora Bursu Başvuru Formu’nu dolduracaklardır.

BAŞVURU TARİHLERİ: 23 Eylül-18 Ekim 2024

BURS TUTARI ve SÜRESİ

• Yüksek Lisans: 6.750 TL
  • Doktora: 9.000 TL

Burslar karşılıksız olup Ekim-Haziran ayları arasında 9 ay süreyle verilir (ilk yıl Aralık ayında üç aylık toplu ödeme yapılır), başarı koşullarını yerine getirenler için program bitimine kadar devam eder. Başka bir resmi veya özel kurumdan burs almak başvurmaya engel değildir.

BAŞVURU KOŞULLARI

• T.C. Vatandaşı olmak,
  • T.C. sınırları içerisindeki devlet üniversitelerinin tezli bölümlerinde öğrenim görmek,
  • Ders aşamasında veya bilimsel hazırlıkta olmak, tez aşamasına gelmemiş olmak,
  • Lisans programını en az 3,00/4,00 veya 75/100 not ortalaması ile tamamlamış olmak,
  • Yabancı Dil Sınavından (YDS) en az 80 puan (veya eşdeğeri) almış olmak.

ADAY OLAMAYACAKLAR

• Vakıf üniversitesi öğrencileri,
  • Yabancı dil hazırlık sınıfı öğrencileri,
  • Bilimsel hazırlık sınıfı hariç normal öğrenim süresini aşanlar (Yüksek lisans için 2 yıl, doktora için 4 yıl),
  • Yüksek lisans için 30, doktora için 35 yaşından büyükler,
  • Tezsiz programlarda öğrenim görenler,
  • Tez aşamasına gelmiş olanlar,
  • Yabancı dil puanı olmayanlar (Üniversitelerin yaptığı yabancı dil sınavları, YDS, YÖKDİL vb. belgelerinin olması gerekmektedir).

DEĞERLENDİRME

Değerlendirmede kayıtlı olunan üniversitenin URAP sıralaması; adayların akademik başarısı, topluma ve bilime katkı potansiyeli dikkate alınır. Ön değerlendirmeyi geçen adaylara sonraki aşamalar ve belge yükleme ile ilgili bilgi verilir.

İLETİŞİM: burs@tev.org.tr

30 Eylül 2024 Pazartesi